Ze heeft ruimte nodig, ruimte om weer bij haarzelf te komen. Ruimte om zichzelf te voelen in alles wat speelt.

MARJA
ZELSTANDIG ONDERNEMER

Uitgeblust stapt ze binnen. ze totaal oververmoeid. Haar lichaam is gespannen en het zal niet lang duren voordat ze in tranen uitbarst. Alles is haar te veel geworden. Ze heeft een eigen bedrijf dat succesvol is, een lieve partner die veel van haar houdt. twee kinderen, ze sport en heeft leuke vriendinnen. En toch lukt het niet. Ze is al jaren moe en heeft geen sexdrive meer. Ze is bang dat haar man dit op termijn niet vol zal houden en bij haar weg gaat. In de ochtend moet ze zichzelf uit bed sleuren en ze is eigenlijk al maanden niet meer in staat om de kinderen naar school te brengen, laat staan om iets extra’s op school te doen. Enorme schuldgevoelens spelen haar parten. Wie is ze nog? Wat is er gebeurd?, vraagt ze zich af

Ze heeft ruimte nodig, ruimte om weer bij haarzelf te komen. ruimte om zichzelf te voelen in alles wat speelt. Als we met die behoefte in haar contact maken voelt ze zichzelf weer. Alsof er een klein sparkje van haar weer oplicht. ‘Ja, je mag voor jezelf kiezen’, vertel ik haar. ‘Ruimte nemen om even bij te komen’. We maken ruimte en tijd voor haar.

Vanuit de ruimte gaan we ook werken aan haar voeding, ze eet al gezond en toch gaat het niet helemaal goed. Ze heeft tekorten en op bepaalde voeding reageert ze niet goed. We elimineren een aantal voedingsmiddelen uit haar voedingspatroon, deze even niet. We vullen haar tekorten aan met de juiste supplementen. ‘Het heeft wel even tijd nodig’, zeg ik haar, ‘deze tekorten zijn in de afgelopen jaren ontstaan en die hebben we niet in een paar weken direct op orde’. 

Na een tijdje belt ze me: ‘Wow. Ik voel me zoveel beter, zo goed. Er is weer ruimte en ik lach weer!’