SYSTEMISCH WERK

FAMILIEOPSTELLING

DE HELENDE REIS

Systemisch werk helpt ons

om onszelf te begrijpen

binnen het grotere geheel

“Door de waardevolle inzichten, heb ik stappen durven zetten”

Joanne weet intuïtief en tegelijkertijd doortastend (met durf!) tot de kern te komen. Daarmee heeft ze me waardevolle inzichten gegeven en heb ik ook stappen durven zetten. Dat begint bij een goede basis: Vertrouwen. Doordat ik me helemaal welkom voelde én doordat Joanne vanaf het begin af aan eerlijk en open is geweest, was het vertrouwen er snel.
– Chantal

SYSTEMISCH WERK
Het systeem waar je vandaan komt, heeft invloed op wie je bent geworden. Je familie, je gezin, land van herkomst, de tijd waar in je bent geboren en zo nog meer. Iedereen heeft een eigen unieke plek, wanneer je op je ‘eigen plek’ staat, zul je het leven meer moeiteloos ervaren.

Zo zal een kind waar van de moeder ziek is, al snel op de plek van de moeder komen te staan en voor het gezin gaan zorgen. Tijdelijk is dit niet erg, als het blijft, kan het kind later in het leven problemen ervaren, dit kan zich uiten op werk, in relaties en ook in andere facetten van het leven.

Een familieopstelling kan inzicht geven in de dynamiek.

FAMILIEOPSTELLINGEN
Familieopstellingen kunnen we neerzetten met een groep of individueel. Sommige mensen voelen zich prettig in een groep. Andere willen liever een opstelling voor zichzelf ervaren. Kies waar jij je fijn bij voelt.

Individueel
Wanneer we individueel werken dan maak ik veelal gebruik van objecten.

DE HELENDE REIS
Jouw onderbewuste weet het allang. 
De antwoorden liggen dieper in jezelf te wachten,
geduldig te wachten tot jij ze komt ophalen.

Door samen met jou te werken in je onderbewuste,
komen er nieuwe antwoorden naar boven.
Antwoorden die vanuit je mind niet gegeven kunnen worden,
en die wellicht voor jou belangrijk zijn om te horen.

Ben je klaar om diep naar binnen te reizen?
Naar de plekken in jezelf die je nog niet zo vaak bezocht hebt?
Wil je weten wat zich in de schaduw bevindt?
Ik loop graag een stukje met je mee. 

Hoe het werkt
We stemmen als eerste af wat je vraag is, waar je mee wilt gaan werken voor dat moment. Als je er klaar voor bent, breng ik je zachtjes, stap voor stap, langzaam dieper in jezelf. Het tempo bepaal jij. Net zoals de diepte van je reis. Jij bepaalt en ik volg je. Met mijn stem zal ik je langzaam dieper in jezelf brengen. Je komt in deze reis dieper bij je gevoel en het ‘denken’ gaat meer naar de achtergrond.

De helende reis is een reis die je alleen maakt. Het is een manier om diep in je lichaam te zakken. Hier kun je op een veilige manier ervaren en voelen wat er in je speelt en waar je naar verlangt. 

Wat is systemisch werk

Met systemisch werk gaan we jou in het grotere geheel plaatsen. Waarom doe je wat je doet. Je belemmerende patronen inzichtelijk krijgen. Het systeem waar je vandaan komt, heeft invloed op wie je bent geworden. Je omstandigheden, je familie, je gezin, land van herkomst, de tijd waar in je bent geboren en zo nog meer. Als je hier meer inzicht in krijgt, ga je jezelf meer begrijpen en ben je in staat om patronen te veranderen.

Wanneer is de volgende groepsopstelling?

Wanneer je mij een mail stuurt kan ik je het agenda-overzicht toesturen,  Joanne@pigsanddragons.nl.

Waar vinden de sessies plaats?

Sessie vinden plaats in mijn praktijkruimte aan huis of op de Gaia Hoeve in Hurwenen (bij de brug van Zaltbommel, A2).

Indien gewenst kan het op een (bedrijfs)locatie plaatsvinden.

Meer over de werkruimtes kun je lezen bij contact. 

Hoelang duren de sessies?

Voor de sessie kun je globaal de volgende tijden aanhouden
– De Helende reis – 1,5 tot 2 uur
– Individuele familieopstelling – 1 tot 1,5 uur
– Gezamenlijke familieopstelling – 2,5 tot 3 uur

Krijg ik mijn sessie vergoed?

Indien je aanvullend verzekerd bent voor alternatieve geneeswijzen dan kun je mijn consulten gedeeltelijk vergoed krijgen.
Meer praktische informatie kun je terugvinden op: Wat-kan-ik-voor-je-doen

“HET LEVEN MOET VOORUIT GELEEFD WORDEN,
EN ACHTERUIT BEGREPEN WORDEN”

SOREN KIERKEGAARD

 

NIEUWSGIERIG NAAR
MIJN SYSTEEM VAN HERKOMST?

Ik ben geboren in een gezin van kleine zelfstandigen, mijn vader had zwaar lichamelijk werk en werkte van vroeg in de ochtend, tot laat in de avond. Mijn opvoeding stond vol met gezegdes: hooien wanneer de zon schijnt, ‘s ochtends moet je het geld verdiend hebben, ‘s avonds een vent ‘s, ochtends een vent (ofwel als je veel drinkt ‘s avonds dan mag je de dag erna niet piepen).

Mijn vader was er trots op dat hij nooit ziek was en dat hij altijd klaar stond voor zijn klanten. Hij heeft een goede toekomst voor zichzelf en zijn gezin gebouwd. Ik groeide op in een gezin waar ik meer dan voldoende mogelijkheden kreeg om mijzelf te ontwikkelen. Waar ik de basis legde voor mijn eigen ondernemerschap en met hard werken commercieel succesvol werd.

Echter: in het voorbeeld dat mijn vader mij gaf, ging ik over mijn grenzen heen. Ik leerde de signalen van mijn lichaam niet te herkennen. En als ik ze al vaag herkende, negeerde ik ze. Het heeft tijd nodig gehad, om de systemen van vroeger, te leren zien en te doorbreken. 

Wat wil ik? Een vraag die ik lang niet heb kunnen beantwoorden. Door me steevast die vraag te stellen kreeg ik contact met mijn behoefte en kon ik voor mezelf gaan kiezen.  Dat wil niet zeggen dat je alles gaat krijgen wat je wilt, het betekent wel dat je een bewuste keuze maakt om iets wel of niet te doen.

Ik ben op een punt in mijn leven aangekomen dat ik vrede heb met wat was, en wat is.
Het goud van mijn familie heb ik aangenomen.

Ik ben wie ik ben.  

 

> kijk, wat ik voor je kan doen

‘Hoe spel je liefde?
je kunt het niet spellen, alleen voelen

winnie de poeh

Ik ben Joanne,
systemisch coach en
orthomoleculair therapeut

Als je in contact bent met je lijf, kan het leven
door je heen stromen.