SYSTEMISCH WERK

FAMILIEOPSTELLING

DE HELENDE REIS

Systemisch werk leer ons 

onszelf te zien in het grotere geheel

en daar begrip voor op te brengen

“Door de waardevolle inzichten, heb ik stappen durven zetten”

Joanne weet intuïtief en tegelijkertijd doortastend (met durf!) tot de kern te komen. Daarmee heeft ze me waardevolle inzichten gegeven en heb ik ook stappen durven zetten. Dat begint bij een goede basis: Vertrouwen. Doordat ik me helemaal welkom voelde én doordat Joanne vanaf het begin af aan eerlijk en open is geweest, was het vertrouwen er snel.
– Chantal

SYSTEMISCH WERK
Het systeem waar je vandaan komt, heeft invloed op wie je bent geworden. Je omstandigheden, je familie, je gezin, land van herkomst, de tijd waar in je bent geboren en zo nog meer. Iedereen heeft een eigen unieke plek, wanneer je op je ‘eigen plek’ staat, zul je het leven meer moeiteloos ervaren.

Werken met je systeem, een familieopstelling kan inzicht geven in de herkomst van je problematiek. Vaak ga je door een bepaalde omstandigheid van je plek. Zo zal een kind waar van de moeder ziek is al snel op de plek van de moeder komen te staan en voor broertjes of zusje gaan zorgen. Als dit zo blijft, kan het kind later in het leven problemen ervaren, dit kan zich uiten op werk, in relaties en ook in andere facetten van het leven.

Patronen die je maar blijft herhalen, waarvan je weet dat ze niet voor je werken, alleen het lukt je maar niet om ze op te lossen. Met behulp van systemisch werk kun je weer terug naar de plek waar je hoort te staan en vanuit die plek kun je weer naar voren leven. 

Ik werk met verschillende vormen: de familieopstelling en de helende reis, zijn mijn favoriete manieren van werken, daar waar ik het meest op mijn plek ben.

FAMILIEOPSTELLINGEN
Familieopstellingen kunnen we neerzetten met een groep doen of individueel. Sommige mensen voelen zich prettig in een groep,. Andere willen liever een opstelling voor zichzelf ervaren. Het is niet noodzakelijk om met familieopstellingen met meerdere mensen te werken, omdat je zelf al beschikt over voldoende informatie. Kies waar jij je fijn bij voelt.

Individueel
Wanneer we individueel werken dan maak ik veelal gebruik van objecten, hierbij kun je denken aan houten poppetjes of vloerankers.  

Met een groep
Eenmaal per maand heb ik familieopstelling waarin een thema opgesteld wordt. Dit kan bijvoorbeeld zijn, verlangen of verdriet.

Een andere prachtige werkvorm is om de uitslag van een test op te stellen, dit betekent dat we je klacht gaan opstellen in het veld. Door met je fysieke klacht te werken verbinden we nog meer het fysieke lichaam met het emotionele aspect. Door meer begrip en bewustzijn te krijgen op een fysieke klacht in het geheel ontstaat er ruimte, waardoor de energie weer kan gaan stromen.

Wil jij een familieopstelling voor jezelf uitwerken dan kan dit ook. Neem dan vrijblijvend contact met me op.

DE HELENDE REIS
Jouw onderbewuste weet het allang. 
De antwoorden liggen dieper in jezelf te wachten,
geduldig te wachten tot jij ze komt ophalen.

Door samen met jou te werken in je onderbewuste,
komen er nieuwe antwoorden naar boven.
Antwoorden die vanuit je mind niet gegeven kunnen worden,
en die wellicht voor jou belangrijk zijn om te horen.

Ben je klaar om diep naar binnen te reizen?
Naar de plekken in jezelf die je nog niet zo vaak bezocht hebt?
Wil je weten wat zich in de schaduw bevindt? 
Ik loop graag een stukje met je mee. 

Hoe het werkt
We stemmen als eerste af wat je vraag is, waar je mee wilt gaan werken voor dat moment. Als je er klaar voor bent, breng ik je zachtjes, stap voor stap, langzaam dieper in jezelf. Het tempo bepaal jij. Net zoals de diepte van je reis. Jij bepaalt en ik volg je.

Met mijn stem zal ik je langzaam dieper in jezelf brengen. Mijn stem reist met je mee. Je komt in deze reis dieper bij je gevoel en het analytische vermogen gaat meer naar de achtergrond. De helende reis is juist ook geschikt voor mensen die vast zitten in ‘denken’.

Deze techniek is ontwikkeld door Milton Erickson, Amerikaanse psychiater en één van de grondleggers van hypnose.
Het is een methode waar ik graag mee werk.

Individueel 
De helende reis is een reis die je alleen maakt. Het is een manier om diep in je lichaam en daarmee in jezelf te kunnen zakken. Hier kun je op een veilige manier ervaren en voelen wat er in je speelt, waar je naar verlangt. Na de reis hoor ik vaak van cliënten dat ze op een diepere laag in contact met zichzelf zijn geweest. Wat volgt is een diepe ontspanning in lichaam en ziel.

Wat is systemisch werk

Met systemisch werk gaan we jou in het grotere geheel plaatsen. Waarom doe je wat je doet. Je belemmerende patronen inzichtelijk krijgen. Het systeem waar je vandaan komt, heeft invloed op wie je bent geworden. Je omstandigheden, je familie, je gezin, land van herkomst, de tijd waar in je bent geboren en zo nog meer. Als je hier meer inzicht in krijgt, ga je jezelf meer begrijpen en ben je in staat om (hardnekkige) patronen te veranderen.

Wanneer is de volgende groepsopstelling?

Wanneer je mij een mail stuurt kan ik je het agenda-overzicht toesturen,  Joanne@pigsanddragons.nl.

Waar vinden de sessies plaats?

Sessie vinden plaats in mijn werkruimte op Kasteel Stapelen in Boxtel (onder ‘s-Hertogenbosch), op de Gaia Hoeve in Hurwenen (bij de brug van Zaltbommel, A2).
Beide bijzondere locaties waarin een hele serene energie voelbaar is. Indien gewenst kan het op een (bedrijfs)locatie plaatsvinden.

Kasteel Stapelen
Ik heb een bijzondere werkplek op kasteel Stapelen. Een plek waar als je door de poorten naar binnen stapt je al een beweging naar binnen maakt. Op deze plek werk ik graag met ‘de helende reis’ en familieopstellingen. 

Kasteel Stapelen, een hele bijzondere serene plek. Het kasteel is de afgelopen 100 jaar bewoond door de paters van Assumptionisten. Deze paters stonden in hun spiritualiteit voor geloof, gerechtigheid en gemeenschap en waren werkzaam in scholing, zorg- en hulpverlening. De liefdevolle energie is voelbaar op het gehele kasteel. Het kasteel wordt in dienste van de gemeenschap gebruikt en in de Ridderzaal worden trouwerijen gehouden en ook het jaarlijkse Sinterklaasfeest voor scholen in de gemeente vindt plaat op Kasteel Stapelen.

Adres
Stapelen 1
5281 EH Boxtel

Stapelen ligt ongeveer 15 minuten vanaf ‘s-Hertogenbosch en 20 minuten vanaf Eindhoven.

Gaia Hoeven
Familieopstellingen met meerdere personen begeleid ik vanuit de mooie lichte groepsruimte van de Gaia Hoeve.
De praktijkruimtes worden vooral gebruikte voor persoonlijke sessies of groep sessies met het karakter bewustzijnsontwikkeling. 

Adres
Molenstraat 37
5327 AW Hurwenen

Bij de brug van Zaltbommel, afslag A2, 30 minuten vanaf Utrecht en 20 minuten vanaf ‘s-Hertogenbosch.

In-Company
Indien gewenst kunnen er spreekruimtes in e.o. gehuurd worden of kunnen er gesprekken in-company plaatsvinden.

Hoelang duren de sessies?

Voor de sessie kun je globaal de volgende tijden aanhouden
– De Helende reis – 1,5 tot 2 uur
– Individuele familieopstelling – 1 tot 1,5 uur
– Gezamenlijke familieopstelling – 2,5 tot 3 uur

Wat kost een sessie?

– Oriënterende vraag, 15 minuten: kosteloos
– De Helende reis € 150
– Individuele familieopstelling € 125
– Gezamenlijke familieopstelling € 185
– Losse consult uren € 75

Krijg ik mijn sessie vergoed?

Indien je aanvullend verzekerd bent voor alternatieve geneeswijzen dan kun je mijn consulten gedeeltelijk vergoed krijgen.
Meer praktische informatie kun je terugvinden op: Wat-kan-ik-voor-je-doen

“HET LEVEN MOET VOORUIT GELEEFD WORDEN,
EN ACHTERUIT BEGREPEN WORDEN”

SOREN KIERKEGAARD

 

NIEUWSGIERIG NAAR
MIJN SYSTEEM VAN HERKOMST?

Ik ben geboren in een gezin van kleine zelfstandigen, mijn vader werkte had zwaar lichamelijk werk en werkte hard, heel hard. Mijn opvoeding stond vol met gezegdes: hooien wanneer de zon schijnt, ‘s ochtends moet je het geld verdiend hebben, ‘s avonds een vent ‘s ochtends een vent (ofwel als je veel drinkt ‘s avonds dan mag je de dag erna niet piepen). Mijn vader was er trots op dat hij nooit ziek was en dat hij altijd, echt altijd, klaar stond voor zijn klanten. Hij heeft een goede toekomst voor zichtzelf en zijn gezin gebouwd. Ik groeide op in een gezin waar ik meer dan voldoende mogelijkheden kreeg om mijzelf te ontwikkelen. Waar ik de basis legde voor mijn eigen ondernemerschap en met hard werken commercieel succesvol werd.

Echter: in het voorbeeld dat mijn vader mij gaf, ging ik volledig over al mijn grenzen heen. Ik was ‘nooit’ ziek en als ik wel ziek was, bijvoorbeeld toen ik door mijn rug ging, was Diclofenac mijn beste vriend. Inmiddels was ik zo goed geworden in het onderdrukken van pijn dat ik twee weken met zware ontstekingen in mijn buik heb doorgelopen, tot ik met spoed werd opgenomen in het ziekenhuis en mijn dokter mij vertelde: jouw lichaam, is jouw verantwoordelijkheid. Deze dokter had geen tijd voor mijn smoesje. Ik en ik alleen ben verantwoordelijk voor mijn lichaam.

Het was een lange weg voor mij om de systemen van vroeger, te leren zien en dan te doorbreken en te kunnen maar vooral mogen voelen. Wat is goed voor mij. Wat wil ik?

Wat wil ik. Het is geen egoïstische vraag. Het gaat erom dat je contact maakt met wat jij wilt. Dat wil niet zeggen dat je alles gaat krijgen wat je wilt, het betekent wel dat je een bewuste keuze maakt om iets wel of niet te doen.

 

> kijk, wat ik voor je kan doen

‘Hoe spel je liefde?
je kunt het niet spellen, alleen voelen

winnie de poeh

Onderwerp

Ik ben Joanne,
systemisch coach en
orthomoleculair therapeut

Als je in contact bent met jouw lichaam en je jezelf weer voelt, dan ervaar je rust en kan het leven weer door je heen stromen.