IK HOUD VAN DINGEN

DIE ÉCHT ZIJN

ECHT VOELEN

Ik houd van lezen, dansen en muziek

open, eerlijke gesprekken met vrienden, aan een tafel vol lekkers

humor en bij voorkeur tranen van het lachen

‘ZE IS ONVOORWAARDELIJK OKÉ MET WAT JE TEGENKOMT’

Joanne heeft de bijzondere gave om nieuwsgierig te zijn naar wat je beweegt. Niet zo vreemd zou je zeggen. Immers, elke coach zou dat wellicht hebben. Wat ik er bijzonder aan vind, is dat je die oprechte nieuwsgierigheid voelt voor ALLE dingen die in je spelen. Niet alleen de lichte, leuke en fijne stukjes. Maar vooral ook die dingen die in de schaduw staan, minder mooi en wenselijk voelen. Waar je jezelf zelfs een beetje (veel) voor schaamt. En die nieuwsgierigheid voelt zo fijn omdat ze onvoorwaardelijk ok is met wat je daarin tegenkomt. Het mooie en het lelijke. Verder is haar lef om er dan ook iets mee te doen, heel verfrissend, spannend en inspirerend. Dit alles speelt zich altijd af in een ruimte die ze mooi maakt. Met een prachtige fysieke inrichting van haar werkplek, maar ook met een ruimte die ze creëert tussen jou en haar. Schoon van invulling, vooringenomenheid en oordeel.
– Danny

OVER MIJ

Ik woon in het mooie Den Dungen onder de rook van ‘s-Hertogenbosch en ben opgegroeid in een klein dorpje in het land van Maas en Waal. Een jeugd waar ik met mijn pony over de Uiterwaarden galoppeerde en veel speelde met mijn hond. Ik was een gevoelig, verlegen meisje, kijkend en leefde veel in mijn eigen wereld. Als dochter van kleine ondernemers wist ik al heel vroeg dat je moest werken voor je geld en dat het leven niet voor niets kwam. Het was zo. Ik dacht daar niet zo veel over na.

Ik ben moeder van twee prachtige tiener meiden en ben getrouwd. Mijn man heb ik leren kennen toen ik 25 was. Hij is mijn grootste spiegel en uitdaging, daarvoor ben ik hem dankbaar. We houden als gezin van reizen, samen op avontuur en dingen beleven. Ik heb fijne vrienden, die me liefdevol spiegelen en me helpen op mijn weg.

Na mijn studies Hotelschool en Communicatie ben ik gaan werken in de uitzendbranche, een goede plek om te leren wat mensen drijft in hun werkende leven, waar gaan ze van ‘aan’ en waarom doen ze wat ze doen. Mijn volgende stap was als zelfstandige verder gaan, het opzetten van mijn eigen internationaal kledingmerk, het verbouwen en verhuren van diverse woningen in Ibiza, en samen met mijn man werken in ons bedrijf. Als zelfstandige ervoer ik meer vrijheid en ook meer uitdagingen. Al was ik commercieel gezien succesvol, ik miste hierin altijd iets, is dit het nu? Vroeg ik me vaak af.

Toen mijn man in een burn-out, kwam, veranderde mijn wereld. We gingen van een druk, sociaal leven, van (erg) veel werken, veel avonturen, terug naar ‘niets’, naar stilte. We realiseerden ons dat onze manier van leven, snel, veel, alles tegelijk en geen echte keuzes maken ons in leven van uiterste bracht en ons dat steeds opnieuw uit balans bracht. Hoe dan wel? Die vraag stelde ik me steeds vaker en het bracht me op het pad van bewustzijnsontwikkeling. Ik diende af te dalen in mijn eigen geschiedenis en keuzes te gaan maken. De kleine stem van binnen werd steeds luider en heeft mij doen besluiten het roer om te gooien en gehoor te geven aan mijn verlangen. Ik ben mezelf gaan omscholen.

Ik volgde meerdere opleidingen en workshops en ik maakte kennis met opstellingswerk bij Phoenix. Ik studeerde af als Orthomoleculair Epigenetisch therapeut en verdiepte me in een aantal kerngebieden. Burn-out, darmspecialiste, adhd, prachtige studies die me steeds dieper in het lichamelijke systeem van een cliënt brachten. De studie bij Phoenix leerde me naar het systeem van een cliënt te kijken onder meer in relatie tot zijn gezin van herkomst. Dat niet los te zien is van de cliënt. Als lichaam, geest en ziel gaan samenwerken, dan volgt transformatie. Die ervaring had ik inmiddels zelf ook.

Mijn jeugd, mijn ervaringen, liefdes, vriendinnen, therapieën en opleidingen hebben mij allemaal iets gebracht, en dat neem ik mee in mijn werk en in alles wat ik doe. Mijn therapeut schreef op een klein briefje: ‘Als alles waar mag zijn, licht en donker’, dat was het moment dat ik het donker, mijn schaduwen, toegang tot mijn leven gaf. Ik kreeg daarmee een groter emotioneel kleurenpalet om uit te kiezen, waardoor mijn leven rijker en voller werd. En ook de angst verdween.

En nu. Nu kies ik, iedere dag opnieuw.

 > kijk, wat ik voor je kan doen

‘ALS ALLES WAAR MAG ZIJN, LICHT EN DONKER’

Ine van den Heuvel

Opleidingen

Ik heb verschillende opleidingen en cursussen gevolgd op het gebied van orthomoleculaire therapie, systemisch werk, coaching, nlp, hypnotherapie, energetisch werk, yoga, geweldloze communicatie, tantra, healing, Vedic art, 5-elementen-yoga, levenskracht rituelen, psychologische en medische kennis. Daarnaast vind ik het heerlijk om nieuwe dingen te leren en heb ik al gedachtes over wat mijn volgende verdiepingsstudies gaat worden. 

Als orthomoleculair epigenetisch therapeut ben ik gespecialiseerd in: burn-out, adhd, darmspecialist, emb (energetisch morfologische bloedtest).
De opleiding voor systemisch werk heb ik gevolgd bij Phoenix Opleidingen, hier ben ik onder meer opgeleid in: nlp, transactionele analyse, familieopstellingen, de maskers.

Ik ben Joanne,
systemisch coach en
orthomoleculair therapeut

Als je in contact bent met jouw lichaam en je jezelf weer voelt, dan ervaar je rust en kan het leven weer door je heen stromen.